Aan het eind van het jaar kijken wij als bestuur terug op een zeer geslaagd Roorda jaar. Ons belevingstheater heeft laten zien dat Spannum een dorp is met Pit. Verborgen talenten zijn naar boven gekomen. Door het project zijn nieuw verbanden ontstaan, die we van te voren niet hadden voorzien. Er is zelf een nieuwe vereniging ontstaan: Creatief café. Ook heeft de toneelverenging wel zes nieuw spelers gekregen. Jonge spelers van ons zijn zelf gescout voor een theater week van Keunst Wurk. Waar we op hadden gehoopt is gebeurt. Cultuur kan een ‘Mienskip’ verbinden.  De kanonploeg heeft 2017 uitgeluid met kanonschoten van de kanonnen die speciaal voor ons Roorda veldslag waren gemaakt. Tijdens de voorstelling kwam er alleen rook uit, maar op de laatste dag van 2017 mochten ze echt knallen.

Om nog even te genieten van al het moois dat we afgelopen jaar als dorp hebben meegemaakt de linken naar de Sybrant Roorda filmpjes:

Naaicafé in Hea van Omrop Fryslan

Iepenloftspul It Kistke fan Sybrant Roorda reportage Omrop Fryslân

Koningspelen in het teken van Sybrant Roorda op Omrop Fryslân en zelf op het NOS journaal

Filmpje 1 van de voorbereidingen voor de uitvoering door Albert Westra

Filmpje 2 van de voorbereidingen voor de uitvoering door Albert Westra

Filmpje 3 van de try-out van It Kistke fan Sybrant Roorda door Albert Westra

Radio reportage bij Buro de Vries Omrop Fryslân

Gouden Gurbe 2017 voor beste Vormgeving de kroon op ons werk 5 filmpje op de LC site

Kijk ook op ons Facebook pagina voor het laatste nieuws en Stemmen op ons project kan op http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

Wy binne Grutsk op Spannum!