Spannum de mooiste!

Wat bijzonder we hebben een Gouden Gurbe voor de Beste Vormgeving. Wat was het Spannend afgelopen vrijdag in de Harmonie. We waren al super blij toen we hoorden dat we genomineerd waren. Toen zagen we de Jury bij het bordje Spannum staan. It is echt wier we hawwe in Gurbe! Met zijn allen naar het podium en daar kregen we het mooiste beeldje van Friesland in handen. Een echte Gouden Gurbe, en wat is dit mooi voor al die mensen die hebben meegewerkt om It Kistke fan Sybrant Roorda tot een geweldig mooi schouwspel te maken. Deze Grube is voor iedereen die betrokken was bij It Kistke. Want iedereen heeft geholpen om Spannum in juni terug te brengen naar de middeleeuwen. Heel Spannum deed mee en dat was onze kracht. Het is heel bijzonder om te zien dat ons project de sleutel was voor Spannum om een echte Mienskip te vormen. Wy binne der tige bliid mei!  

Gerben Postema, Anne Zijlstra (regie) en Hans Brans (schrijver)  bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.  

info bestelling kaarten

De kaartverkoop loopt voorspoedig.
De voorstellingen van donderdagavondvrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond zijn uitverkocht!!!
Nog ongeveer een tiental kaarten voor de zaterdagmiddag te koop.
Wees er snel bij want vol is vol……….

Het schijnt dat er soms problemen zijn in het aankopen van de kaarten.
Of u hebt kaarten gekocht en wil ze omruilen met een andere dag.
Wanneer u hier tegen aanloopt is het mogelijk om mij in te schakelen voor hulp.
Hiervoor kunt u mij dagelijks bereiken tussen 16.00 uur en 18.30 uur op 06 11056645.
Mogelijk kan ik u dan een helpende hand bieden.

Wanneer het printen van de kaarten niet lukt dan is het volgende dé oplossing.
Het programma Adobe Acrobat Reader downloaden.
Dit programma is gratis en opent het entreebewijs in een PDF-bestand zodat het mogelijk is om te printen.
Hieronder vind u de link om het programma te downloaden.

https://get.adobe.com/nl/reader/

Groetnis Bea

Autohuis Winsum op de Kaart

Op zaterdag 13 mei mochten wij helpen bij het op de kaart zetten van Autohuis Winsum. Tijdens deze open dag hadden 47 bedrijven in Winsum hun deuren geopend. Wij stonden bij Autohuis Winsum de bezoekers welkom te heten en van koffie te voorzien. Een gezellige dag!

Roorda gezelschap bij Lytse Doarpen rintocht

Zaterdag 22 april was de start en finish van de Lytse Doarpen rintocht in Spannum. De wandelaars werden op het schoolplein opgevangen door Sybrant en Haringh. Alle wandelaars kregen een flyer mee naar huis. Op de site www.lytsedoarpenrintocht.nl en  www.trochrinnen.blogspot.nl is een mooie film van de wandeltocht te vinden. Deze is gemaakt door Albert en Meintsje.

 

Koningsspelen in de sferen van Sybrant

Vanmorgen kwam Sybrant Roorda de Koningsspelen van CBS De Tarissing openen. Wat een feest, een plein vol verklede kinderen die rond rennen op hun stokpaardjes. Naast Sybrant kwam ook Ymck, Haringh, Keimpo van Martena en zijn zoon Here langs op De Tarissing. Na een gezamenlijk ontbijt in school mochten de kinderen in de kerk op zoek naar het Kistke fan Sybrant Roorda. Zijn notaris had hem hier verstopt, omdat er gevaar dreigde. De zwarte heap van Grutte Pier zou in de omgeving rond zwerven. Het Kitske is weer veilig opgeborgen. Na een spannende strijd in het Spannumerbos kwamen de kinderen onder begeleiding van het Katmarfolk terug op school. Een geslaagde dag waar Omrop Fryslân een mooie reportage van heeft gemaakt. En waar we zelf het NOS journaal van 12:00 uur mee hebben gehaald.

 

NLdoet: Spannum klaar voor de middeleeuwen

Geslaagde NLdoet actie! Vandaag is de speeltuin weer schoongemaakt en de bloembakken en perkjes zijn voorzien van nieuwe bloemen en planten. De mannen gingen met het hout aan de slag. En de kinderen hadden al mooie schilden gemaakt op school. Spannum is klaar voor de middeleeuwen.

De kaartverkoop kan los “It Kistke fan Sybrant Roorda” is gevonden

Aan het eind van de middeleeuwse dag van De Tarissing en Zorgboerderij Donia State Wester is het kistje fan Sybrant Roorda gevonden. De kinderen hebben overal gezocht, maar Niels vond het kistje aan de voet van de muur van Donia State. Hier had Sybrant hem 500 jaar gelden begraven. Dit was het mooie slot van een zeer geslaagde middeleeuwse dag die door De Ridders van Friesland was verzorgd op Donia State. Nu kan de kaartverkoop beginnen!